06 - 30 72 72 12 info@fietsklaar.nl

Actieradius

Haal het optimale uit uw accu

Actieradius

 

De actieradius of het bereik is de afstand die een e-bike kan afleggen zonder tussentijds op te laden. Externe factoren hebben invloed op die actieradius van de e-bike.

Het weer

De grootste actieradius bereik je bij ongeveer 20°C en windstil. Een kleine actieradius bereik je bij een temperatuur van 10°C of lager en harde wind.

Geografie en wegdek

De optimale actieradius is berg af met een goed wegdek. Een verminderde actieradius is het tegenovergestelde: berg op met een slecht wegdek.

Het totaalgewicht

Het totaalgewicht wordt berekend door het gewicht van de fiets + berijder + belading. Hoe zwaarder het totaalgewicht, hoe kleiner de actieradius.

De acculeeftijd

Een nieuwe accu heeft een grote actieradius en een oude accu heeft een kleine actieradius.

De conditie van de accu / e-bike

De conditie van zowel de accu als de e-bike draagt bij aan de actieradius. Het is dus belangrijk om regelmatig (ongeveer 1 keer per jaar) een onderhoudsbeurt uit te laten voeren. Klik hier voor meer informatie over de onderhoudsbeurten van Fietsklaar.nl.

Het gekozen rijprogramma

Op e-bikes met ION technologie kan een programma op maat geïnstalleerd worden. Neem contact op voor meer informatie. 

Uw accu laten testen?

Bij Fietsklaar.nl testen wij uw accu. Vraagt u zich bijvoorbeeld af waarom de actieradius minder wordt, waarom de fiets inhoud als u een bruggetje op gaat, of de lader nog wel goed oplaadt of ondervindt u andere problemen? Laat uw accu dan testen. De fietsaccu test is voor vrijwel elke accu mogelijk. Klik hier voor meer informatie over het testen van de fietsaccu.